Menu

Google Analytics standaard niet AVG compliant

Maakt u gebruik van Google Analytics op uw website om te kunnen monitoren of deze al dan niet populair is en bij wie? Zorg er dan voor dat u niet in overtreding bent met de nieuwe wet ter bescherming van onze privacy, de AVG.

Google gebruikt namelijk standaard de IP adressen van uw bezoekers om te analyseren welke content wordt bekeken, uit welke regio deze persoon afkomstig is en vult deze aan met nog een hele reeks technische gegevens die zichtbaar worden als iemand een bezoekje aan uw website aflegt. In combinatie met de data die ze via hun talloze andere diensten verzamelen over dit zelfde IP adres, hebben ze waardevolle informatie in handen over het surfgedrag van een natuurlijk persoon. Helaas voor alle marketeers, dit mag niet meer zonder toestemming van de betrokkenen.

Nu is het natuurlijk zo dat vrijwel iedereen al talloze keren de aangepaste voorwaarden van Google heeft geaccepteerd en daarmee spreekwoordelijk al vrijwillig hun hoofd op het Google hakblok heeft gelegd, maar dat wil niet zeggen dat u als website eigenaar dan niet meer verantwoordelijk bent. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat ook uw website voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Vraag via het onderstaande formulier een gratis check van uw website aan. Dit is geen geautomatiseerd proces maar zal door onze specialisten worden uitgevoerd. U ontvangt binnen twee werkdagen een advies en eventueel een vrijblijvende aanbieding.

Aanvraag controle website

Analytics controleCookie controleCertificaat controle

Spotlight

Domein beschikbaar?

Deze website is AVG compliant