FTPS voor extra security

Onze webservers ondersteunen al geruime tijd FTPS verbindingen. Hiermee kunt u versleuteld communiceren met uw webhosting account en maakt u het weer net iets lastiger voor hackers om gebruikersgegevens en andere data te onderscheppen.

Helaas maken veel klanten hier geen gebruik van. Bij de nieuwe privacy wetgeving (AVG / GDPR) bent u echter verplicht om verantwoord met gegevens om te gaan. Gebruik deze veiligere manier van FTP dan ook zo snel mogelijk. Vrijwel iedere FTP client heeft namelijk de mogelijkheid om een verbinding te maken met een FTPS server. De client die wij u van harte kunnen aanbevelen is WinSCP. Deze is gratis te downloaden vanaf https://winscp.net.

U hoeft alleen maar de optie voor encryptie aan te passen. Bij WinSCP kiest u voor “TLS/SSL Expliciete encryptie”. Bij het maken van een verbinding met de webserver krijgt u nog een melding over het gevonden certificaat. Deze kunt u gewoon accepteren. Vanaf dat moment is de FTP verbinding versleuteld.

Mocht u een speciale toepassing gebruiken die alleen maar ongecodeerde FTP ondersteuning aan boord heeft dan kunt u contact opnemen met onze afdeling support. Zij bespreken dan samen met u de mogelijkheden.